Hvem er vi?
Center for tro, tab og traumer har en række undervisere tilknyttet. Bestyrelsens og advisory boards engagement og ekspertise er også afgørende for at kunne føre vores visioner ud i livet.
Sekretariat

Synne Garff
Centerleder
Cand.phil. i italiensk, har taget den teologiske tillægsuddannelse §2 og er master facilitator i bibelsk sjælesorg fra Trauma Healing Institute i USA.
Som international chef i et lille årti i Bibelselskabet har Synne rejst hyppigt i konfliktområder og talt om traumer og troens betydning med mennesker i dyb krise. Hun har også arbejdet professionelt med samtalen som studievært på DR og TV2 og som ulønnet hjælpepræst siden 2016.
Synne har studeret samtalekonceptet bibelsk sjælesorg over store dele af verden, har været med til at uddanne bl.a. præster, psykologer og læger og været konsulent på metoden internationalt. Hun er desuden forfatter til en række bøger bl.a. den prisbelønnede børnebibel, De Mindstes Bibel.

Tine Selmer Bertelsen
Projektkoordinator og administrativ medarbejder
Uddannet i teatervidenskab (Københavns universitet 1994) samt i kunst- og kulturledelse (University College Sjælland 2011). Tine kommer fra scenekunstbranchen, hvor hun siden 1990’erne har arbejdet med projektledelse, kommunikation og dramaturgi på en række københavnske teatre.
Ved siden af sit arbejde for Center for tro, tab og traumer har hun en stilling som kommunikationschef på Grønnegårds Teatret, og arbejder desuden freelance med kommunikation og som producent og dramaturg indenfor scenekunst.
Siden 2016 formand for menighedsrådet i Sankt Jakobs kirke på Østerbro.
Undervisere

Helle Møller Jensen
Sognepræst i Skovshoved Kirke
Cand.theol., ph.d.-afhandling om sjælesorg og Søren Kierkegaard.
Sognepræst i Brønshøj fra 2003 til 2006 samt hospitalspræst på Bispebjerg Hospital.
Underviser i sjælesorgskurser på præsternes efteruddannelse, Folkekirkens Uddannelses og Videnscenter, og er en del af censorkorpset ved de teologiske fakulteter i København og Århus.
Tilknyttet Den Kongelige Livgarde som feltpræst (2008-2021) med udsendelser til både Afghanistan og Irak. I dag er Helle feltpræst ved Veterancentret.

Preben Kok
Supervisor i kirkelig og sundhedsfaglig sammenhæng
Tidligere sogne- og sygehuspræst. I mere end 40 år har han virket som sjælesørger, og de seneste 10 år har han været en efterspurgt foredragsholder.
Med bestselleren Skæld ud på gud (2008) blev Preben landskendt. Senere fulgte bøgerne Slip livet løs og Arvegods – giv visdom videre.

Susanne Engberg
Hospitalspræst på Psykiatrisk Center Ballerup
Cand.theol. og master i Afrikastudier.
Har taget specialuddannelsen i sjælesorg for institutionspræster og den tværfaglige uddannelse i dialektisk adfærdsterapi hos Center for Dialektisk Adfærdsterapi og PTSD.
Er uddannet meditations- og Crossyoga instruktør og har haft mange hold i folkekirkeligt regi.
Susanne har desuden været laboratorieleder i Eksistenslaboratoriet.

Ann Sofi Lægsgaard Andersen
Sognepræst i Jerslev-Hellum-Mylund kirker
Cand.theol.
Har gennem årene dygtiggjort sig indenfor sjælesorg via kurser og efteruddannelse og var i en periode hospicepræst på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn.
Ann Sofi har en sorggruppe for forældre, som har mistet et barn og er desuden beredskabspræst.
Bestyrelsen

Rasmus Nøjgaard
Bestyrelsesformand og sognepræst i Sankt Jakobs Kirke
Cand.theol. og cand.phil. i græsk og latin, modtog Københavns Universitets guldmedalje for en afhandling om antikkens bibelfortolkning, som han arbejdede videre med som ph.d.-stipendiat. Medoversætter til Den Nye Aftale, Bibelen 2020, ansvarshavende redaktør på Kirkesangbogen, derudover en række udgivelser om bibelfortolkning, salmer, liturgi.
Rasmus har undervist i liturgi og Det Nye Testamente ved Folkekirkens Uddannelses og Videnscenter og Københavns Universitet og ved universiteterne St. Andrews, Skotland og Emory, Atlanta, USA.
Teologisk konsulent i Christian Help Foundation.

Peter Gangsted
Næstformand
Har haft en lang karriere i erhvervslivet og finansverdenen. Efter en Bsc (Hon.) i Business Administration i England, tilbragte Peter den første del af sin karriere hos industrikoncernen Unilever, hvor han drev forskellige virksomheder rundt om i verden, som økonomidirektør og senere som drifts- og administrerende direktør. Derefter skiftede Peter til private equity, først som grundlæggende partner af Allianz Capital Partners i München, derefter som partner i Cinven, den paneuropæiske private equity-investor.
Peter er involveret i en række velgørenhedsaktiviteter. Han er bl.a. formand for Christian Help Foundation, formand for en ungdomsklub for udsatte børn og medstifter af The British Pilgrimage Trust. Peter er optaget af samspillet mellem videnskab og tro. Hans engagement i Center for tro, tab og traumer er meget personligt, da et nærtstående familiemedlem i mange år led af svære depressioner og endte med at finde trøst og støtte igennem sjælesorgssamtaler og den kristne tro.

Birgitte Stoklund Larsen
Bestyrelsesmedlem
Rektor, Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter. Cand.theol., hovedfag i etik og religionsfilosofi, Aarhus Universitet (1987) samt Merkonom i organisation med en overbygning i projektledelse (1989). Tidligere har Birgitte Stoklund Larsen bl.a. været Stiftskonsulent i Helsingør Stift samt sognepræst i Slangerup Kirke (2022-23), generalsekretær i Bibelselskabet (2015- 2021) samt Akademileder, Grundtvig-Akademiet og redaktør af magasinet Dansk Kirketidende (nu: Grundtvigsk Tidende) og ulønnet hjælpepræst i Jørlunde Sogn (2009/2010-2015).
Birgitte Stoklund Larsen er forfatter til bøgerne Når Bibelen oversættes (Bibelselskabets forlag 2019), Paradisskyggen. Med Grundtvig i kærlighed og krise (Kristeligt Dagblads Forlag 2015), Laboratorium – sprog for tro. Sådan skaber du rum for samtaler om tro og eksistens (Aros 2013. Sammen med Kirsten Jørgensen m.fl.), Hvad skal man tro – 7 indgange til kristendommen (People’s Press 2008. Sammen med Else Hviid) og har endvidere bidraget til en række udgivelser om tro, kristendom og eksistens.

Thomas Reinholdt Rasmussen
Bestyrelsesmedlem
Biskop over Aalborg stift. Cand.theol. fra Københavns Universitet 1999 samt uddannet værnspræst (Søværnet 2002-2010). Thomas Reinholdt Rasmussen er ved siden af sit bispehverv formand for Dåbskommisionen og bestrider tillige en lang række tillidsposter, herunder bl.a. som medlem af Luther Congres Local Committee, bestyrelsen på Aalborg Kloster, Dansk Eksegetisk Selskab Collegium Biblicum, Det mellemkirkelige Råds teologiske arbejdsgruppe og som formand for Folkekirkens Hus, Vestervig Kirkemusikskole, Folkekirken.dk’s bestyrelse samt for styregruppen i Sjælesorg på nettet.
Thomas Reinholdt Rasmussen holder desuden foredrag om kirkelige, fagteologiske og folkelige emner. Han skriver kronikker, debatindlæg og analyser i medier og tidsskrifter og har medvirket ved flere bogudgivelser, blandt andre Brevet til Hebræerne (Forlaget Eksistensen, 2024), Reformationen i Nordjylland (2017, bidragsyder), Det skete – kristendom i kortform (2014), Til de fattige – meditative fragmenter (sammen med Niels Helledie, 2010).
Advisory board

Anne Marie Worning
Forhenværende kabinetschef, WHO, Geneve, forhenværende bestyrelsesmedlem, Maternity Foundation.
Cand. med. (Københavns Universitet).

Mogens Madsen
Formand, Fonden den Danske Diakonissestiftelse, Kristeligt Dagblad A/S og Kristeligt Dagblads Fond.
Stifter af Dansk Sundhedssikring A/S og forhenværende partner og administrerende direktør.
Civilingeniør (DTU), HD i regnskabsvæsen (CBS)
Samarbejdspartnere
Vi har et partnerskab med Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV) omkring uddannelse af facilitatorer. Desuden samarbejder vi meget gerne med folkekirken, frikirker, kirkelige organisationer, refugier, Sundhedsvæsenet, Forsvaret, NGO’er samt forsknings- og uddannelsesinstitutioner.