Tine Bertelsen

Anne Marie Worning er tidligere kabinetschef i WHO, Geneve, og tidligere bestyrelsesmedlem i Maternity Foundation. Mogens Madsen er formand for Fonden den Danske Diakonissestiftelse samt for Kristeligt Dagblad A/S og Kristeligt Dagblads Fond. Mogens Madsen er tillige stifter af Dansk Sundhedssikring A/S og forhenværende partner og administrerende direktør samme sted.

Anne Marie Worning har gennem sine 30 års virke som læge i WHO, blandt andet i verdens konfliktområder, erfaret hvor mange mennesker, der lider under traumer og dermed fraværet af sundhed og mental trivsel.

Worning fortæller:

Det er gradvist blevet mere og mere klart for mig, at for at kunne yde nogle af disse stærkt forpinte personer en varig hjælp – eller blot lindring – vil det være gavnligt for nogle at få en åndelig dimension bragt på banen som et yderligere værktøj i deres behandling og heling – som supplement til de ydelser, der blev tilbudt af det traditionelle sundhedssystem.

Med refleksion over alt det jeg har set og mødt i mit virke, er jeg begyndt at interessere mig for begrebet moralsk skade og hele det brede spektrum af symptomer og sygdomme, det kan give anledning til. Jeg mødte som nypensioneret helt tilfældigt Synne Garff, og vi faldt i snak om alt dette. Resten er herligt og givtigt samarbejde med de personer, der har stået bag, og nu tegner CTTT.”

Mogens Madsen uddyber, med afsæt i sin store erfaring i kristent funderet arbejde og med sin ekspertise i ledelsesstrategisk arbejde, styrken og potentialet i centrets virke:

Center for Tro, Tab og Traumer er en nødvendig nyskabelse med meget veldokumenterede og gennemprøvede metoder til at arbejde effektivt med tab og traumer på et kristent grundlag. Her bringes bibelens styrke og muligheder i anvendelse på en meget troværdig måde – til konkrete problemer hos mennesker. Det vil jeg gerne bakke op med min erfaring fra ledelse og forretningsudvikling i både kommercielle og kristent funderede organisationer.”

Bestyrelsesformand Rasmus Nøjgaard er ligesom resten af bestyrelsen begejstret for at have fået disse to erfarne rådgivere tilknyttet centret:

”Den erfaring og professionalitet som Mogens Madsen og Anne Marie Worning tilføjer Center for tro, tab og traumer, er særdeles værdifuld. Med deres stærke faglighed og strategiske evner står centeret nu væsentlig stærkere som en ung organisation, der på kort tid har fået et bredt engagement med mange opgaver og samarbejdspartnere. Jeg ser frem til et spændende samarbejde med Anne Marie og Mogens, – det giver uvurderlig tryghed at kunne trække på så erfarne og dygtige rådgivere.”