Tine Bertelsen

Hvordan var workshoppen?

Simon:
Det var en velstruktureret workshop, men en god blanding af teori og øvelser. Det er tydeligt at mærke, at det er et gennemarbejdet tankesæt, der ligger til grund for workshoppen, og derfor var værdien høj.

Synne Garffs viden om og lyst til at dele bibelsk sjælesorg smitter og inspirerer. Det er tydeligt, at hun ved, at metoden kan gøre en forskel for mennesker i udsatte positioner, og det vil hun gerne inspirere andre til at forstå.

Marianne:
Workshoppen var en fornøjelse at deltage i, fordi Synne Garff både delte sin store viden og sit engagement med os på en måde, så ingen af os kunne undgå at blive optaget af, hvad bibelsk sjælesorg kan. Det var givende, at vi både skulle lytte og lære nyt, skrive, prøve ting af og bidrage til samtalen, som blev lang og god.

Hvordan var det at skrive en klagesalme?

Simon:
Øvelsen med at skrive en klagesalme var både overraskende og givende. En klagesalme er umiddelbart er en særlig genre, jeg ikke havde forestillet mig jeg nogensinde skulle formulere, men da vi først kom i gang gav metoden en masse. Det var ret interessant – også fordi metoden knytter så tæt an til Bibelen.

Marianne:
Det var tankevækkende og bevægende at blive sat til selv at skrive en klagesalme.

Hvad tager du med til din egen sjælesorgspraksis?

Simon:
Workshoppen var meget brugbar, da den præsenterede nye værktøjer til at gå til de helt vanskelige samtaler, men også bare gode redskaber til almindelige sjælesorgssamtaler. At bruge Bibelen som udgangspunkt for sjælesorgssamtaler kan virke som en selvfølge, men med metoden bibelsk sjælesorg har jeg fået tilføjet vigtige nye indsigter og greb, der er anvendelige i mange aspekter af mit arbejde.

Marianne:
Med fra workshoppen tager jeg en lyst til at lære mere og en ny tillid til, at bibelske tekster og fortællinger kan åbne for befriende gudsbilleder i samtaler om skyld, skam, sorg og lidelse.